Машини за перење теписи со еден диск – четкарки

Нудиме нови и користени машини со еден диск, односно машини за перење теписи. Висококвалитетно производство на машини со ротирачка четка со различни работни дијаметри. Машините за перење теписи може да се користат и за други намени. Една од тие цели е машинско перење на тврди подови.

Се прикажуваат сите 4 резултати

Нашиот каталог на производи нуди широк спектар на различни машини, опрема и производи за чистење. Меѓу категориите на производи има машини за перење под висок притисок, машини за чистење подови, машини за перење теписи, машини за хемиско чистење, професионални и индустриски правосмукалки, како и голем број на професионална опрема и производи за чистење. Можеме со сигурност да кажеме дека имаме најдобар сооднос цена-квалитет кога станува збор за индустријата за чистење. 

Машините за перење теписи имаат многу предности во однос на другите машини. Како прво, главната предност и супериорност на овие машини е тоа што тие имаат повеќе намени кога станува збор за чистење. Како што знаеме, тие се направени за перење теписи, но многу често се користат и кога станува збор за перење тврди подови. Една од предностите на машината е деталното и прецизно отстранување на дамки, и нечистотија. Во тој случај, покрај тврдата четка, можете да го користите и заменскиот додаток на оваа машина - држачот за филц. Филц е абразивен производ кој е специјално направен за миење подови и се става на носач што го носи машината. Со оглед на тоа што има различни гранулации на филц, употребата на бел филц носи сосема нова намена за оваа машина. Машините за перење теписи не само што целосно го олеснуваат и поедноставуваат перењето теписи, туку обезбедуваат и длабоко перење што не може да се постигне со рачно перење или со кое било друго. 

 

Дополнителни употреби на машината за перење на подот - четкарка 

Кога ќе се спомене бел филц, првата асоцијација треба да биде полирањето. Имено, белиот филц првенствено се користи за полирање тврди подови, поточно подови со висок сјај како мермер во некои случаи, но не секогаш. Тоа може да се направи со самосветлива емулзија, која во најновата примена се користи и како завршна облога во вид на заштитен слој за одредени видови подови. Она што не смееме да заборавиме да го споменеме е дека овој тип на машина се користи и кај паркетџиите како машина за полирање на паркет. Земајќи ги предвид сите начини на примена, доаѓаме до заклучок дека овие машини се најпродуктивниот производ во нашата понуда. 

 

Дополнителни информации 

На нашата веб-страница можете да погледнете широк асортиман на најквалитетни производи за чистење и перење, од познати светски производители чии генерални претставници сме ние.