1528453227

Grasset Plus

Концентрирано течно високо алкално  средство за рачно и машинско чистење на многу мрсни нечистотии од масти и масла.

Пакување :5 литри ; 1 литар
Дозирање : 50-200ml/8L вода.
*Работен раствор од 1 литро средство е еднакво на 100 литри.
Намена :  За сите површини, садови, опрема, инвентар отпорни на вода и одмастувач, во погони за храна, кујни и сл.

Untitled
kiehl-grill-und-backofenreiniger-xon-forte-750-ml

Xon Forte

Одмастувач за чистење со пена во прехрамбена област.
*Еколошко

Пакување : 750ml готов раствор ; 5 литри
Дозирање :
-Пена неразредена,
-Mашинско чистење: 0,5L/8L вода,
-Чистење со пена: 1:4 до 1:10 .

Намена : одмазнувач на скари, рерни, рингли, фритези, тепсии и сл.

Untitled
noimg

Jet

Течно абразивно средство.

Пакување : готов раствор 750ml
Дозирање : неразредено
Намена : (корита, туш кабини, плочки, лонци, тенџериња, рачки од ќерамика, стакло, арматура од инокс, ќерамика, порцелан, вештачки камен, алуминиум, месинг, хром, бакар).        

Untitled
113587_zoom_1

Vinox ECO

Средство за отстранување на бигор и мрснотии.
*Еколошко

Пакување : 1L и 10L
Дозирање : 0,5L/5,5-8L ладна вода
*Работен раствор до 26 литри
Намена : (умивалници, ѕидни и подни плочки, работни површини).

Untitled
Conc T

Torvan Concentrate FD

Активно средство за чистење.
Пакување : 1L
Дозирање : 25ml/8L вода
*Работен раствор од 1L средство: 320L
Намена : (водоотпорни подови, подни облоги и заштитени подови).

Untitled
0-91107_0-90305

Blutoxol

Дезинфекционо средство за чистење во прехрамбена област.

Пакување : 1L и 5L
Дозирање : Пенка : 25 ml / 500 ml ладна вода
*Работен раствор пена 20 литри
Намена : (Salmonella, Listeria, Norovirus, мувли, прибор, даски, подови, ѕидови и работни површини).

Untitled
s-l300

Kiehl-RapiDes

Средство за брза дезинфекција без исплакнување.

Пакување : 750ml
Дозирање : готов раствор
Намена : (Listeria, Salmonella, ECEHEC, MRSA).

Untitled
thumb_page_1485171113kiehl_Sp_l_blitz

Spul-Blitz

Детергент за рално перење на садови

Пакување : 1L и 10L
Дозирање : 1-2 прскања (10-20ml)/5L топла вода
*Работен раствор од 1L средство : 50-100L
Намена : (садови, чаши, прибор за јадење и кујнсќи прибор).

Untitled
unnamed

Diwa-Basic

Средство за комерцијални машини за миење на садови.

Пакување : 20L
Дозирање : 1,5 / 5ml по литар вода
*Работен раствор од 1L средство: 200-666 литри
Намена : (алкално-отпорен порцелан, стакло, пластика и не рѓосувачќи челик).

Untitled
567610_1

Diwa-Pronto

Средство за плакнење на садови за комерцијални машини за миење на садови.

Пакување : 20L
Дозирање : 0,25 / 0,7ml по литар вода
*Работен раствор од 1L средство : 1430-4000 литри
Намена : (алкално-отпорен порцелан, стакло, пластика и нерѓосувачќи челик).

Untitled
282411

Arcandis Salt

Таблетирана сол.

Пакување : 2kg и 25kg
Дозирање : Зависи од минералниот состав на водата
Намена : (за омекнување на вода во машини).

Untitled