3000 D e професионална машина за чистење со пареа која се произведува во Италија под брендот STEAM ITALY SLR, која може да се користи во повеќе области: хотели, кујни, болници, канцелариски просто, супер маркети, продавници итн. Многу е лесна за користење, мала е и поставена на специјална количка дизајнирана за неа за полесено ракување. На количката може да се стават сите додатоци кои одат со неа за да бидат при рака додека се работи со неа. Машината е комбинирана со хидросмукалка која автоматски ја собира нечистотијата која се собира во текот на чистењето. За поефикасно чистење има опција за детергент, а исто така има и дигитален дисплеј којшто овозможува следење на притисокот, количината на вода и други опции поврзани со неа. Ефикасно чистење, со еколошки препорачан детергент од производителот и што е најважно штеди голема количина на вода при чистењето.

Погодна за чистење во хотели ( чистење на душеци, тоалети, спа центри и други површини со мермер или плочки ), без употреба на хемиски средтва.

Чистење во ресторани ( кујни ) , каде што има потреба од темелно чистење на местата каде што се насобираат остатоци од храна, коишто привлекуваат бактерии и други микроорганизми. Жешката пареа ги уништува бактериите и до 99.9%, овозможувајќи чиста работна средина.

Чистење во болници и старечки домови ( чистење на душеци, подови и места каде има потреба од темелно чистење и уништување на бактериите.)

КарактеристикиВредност
Бојасина/сива/црвена
Производство на пареаконтинуиран проток со автоматски систем за полнење
Температура на пареата во котелот(° C)171
Време потребно за загревање(мин)5
Притисок (бар)8
Потрошувачка на енергија во котелот (W)2200
Волумен на котелот (ј)2
Пареа EV1 (гр / мин)65
Пареа EV2 (гр / мин)72
Пареа EV1+EV2 (гр / мин)82
Потрошувачка на детергент (cc/мин)10
Материјал на котелотнерѓосувачки челик AISI 304
Регулирање на цревото за пареаСе активира пиштолот со зафат,со дигитален приказ на предниот панел
Вшмукувачка моќ на хидросмукалка (kPa)19
Потрошувачка на енергија на хидросмукалка(W)1000
Вкупна потрошувачка на енергија (W)3200
Напон230V AC / 50Hz
Капацитет на резервоар за вода (л)2,2
Аларм за нивото на водатавизуелни и звучни
Индикатор за притисоквизуелна
Индикатор за детергентвизуелни и звучни
Капацитет на резервоар за отпад (l)1,2
Пумпа за вода на енергија21W 220 / 240V AC / 50Hz
Кабел за напојување(м)7
Пумпа за топла вода -моќност48W
Низок напон на рачката на пиштолот9V
Нето тежина (само машина) (кг)14,50
Димензии (ДxШxВ)530x400x400мм
СертификатCE

За повеќе информации за машината слободно можете да се обратите со пишување порака подолу.