Inox Professional 7500 e професионална машина за чистење со пареа, која може да се користи во повеќе области: хотели, кујни, болници, магацински простори, канцеларии итн.

Нејзината моќност од 7500 вати и притисок од 9 бари е комбинација која резултира со квалитетночистење на површините, со многу жешка пареа,а притоа штедејќи голема количина на вода. Машината е комбинирана  со хидросмукалка која автоматски ја собира нечистотијата која се собира во текот на чистењето. За поефикасно чистење има опција за додавање на детергент, а исто така има и дигитален дисплеј којшто овозможува следење на притисокот, количината на вода и други опции поврзани со неа.

КарактеристикиВредност
БојаCива/челик
Производство на пареаKонтинуиран проток со автоматски систем за полнење
Температура на пареата во котелот176 ° C
Време потребно за загревање4 min
Притисок9 bar
Потрошувачка на енергија во котелот3200 W
Волумен на котелот2 l
Пареа EV184 g/min
Количина на вбризбување на детергент10 cc/min
Материјал на котелотНерѓосувачки челик AISI 304
Регулирање на црево за пареаАктивација на пиштолот, со дигитален приказ на предниот панел
Вшмукувачка моќ на хидросмукалка23 kPa
Потрошувачка енергија на хидросмукалка1200 W
Вкупна потрошувачка на енергија3400 W
Моќност на надворешна хидросмукалка1300 W
Напон230V AC / 50Hz
Капацитет на резервоар за отпад15 ј
Аларм за нивото на водатаВизуелни и звучни
Индикатор за притисокВизуелна
Капацитет на резервоар за детергент3 l
Ниво на аларм за резервоарот за детергент/топла водаВизуелни и звучни
Вбризгување на топла вода + пареа364 g/min
Подножје за надворешна хидросмукалкаШуко 230V 16A
Активирање на детергентНа копче од рачката
Активирање на детергент/топла водаАктивација на пиштолот, со дигитален приказ на предниот панел
Енергија на пумпата за вода48W 220 / 240V AC / 50Hz
Ниска тензија на напон на рачката9V DC
Кабел за напојување7 m
Капацитет на резервоар за топла/ладна вода5 l
Моќност на пумпа за топла вода/детергенти48W 220-240V AC / 50Hz
Тежина на хидросмукалка6.5 kg
Нето тежина ( само машина )25 kg
Димензии ДхШхВ665x420x520 mm
Димензии на хидросмукалка320x320x500 mm
СертификатCE

За повеќе информации за машината слободно можете да се обратите со пишување порака подолу.