Inox Professional 3000 ID e професионална машина за чистење со пареа која може да се користи во повеќе области: хотели, кујни, болници, канцелариски просто, супер маркети, продавници итн. Многу е лесна за користење, мала е и поставена на специјална количка дизајнирана за неа за полесено ракување. На количката може да се стават сите додатоци кои одат со неа за да бидат при рака додека се работи со неа. Машината е комбинирана  со хидросмукалка која автоматски ја собира нечистотијата која се собира во текот на чистењето. За поефикасно чистење има опција за плакнење со жешка вода, а исто така има и дигитален дисплеј којшто овозможува следење на притисокот, количината на вода и други опции поврзани со неа. Ефикасно чистење, без употреба на детергенти и хемикалии, а притоа штедејќи голема количина на вода.

КарактеристикиВредност
БојаСива
Производство на пареаКонтинуиран проток со автоматски систем за полнење
Температура на пареата во котелот176 °C
Време потребно за загревање5 min
Притисок9 bar
Потрошувачка на енергија во котелот3200 W
Волумен на котелот2 l
Пареа EV174 g/min
Пареа EV284 g/min
Пареа ЕV1+EV292 g/min
Материјал на котелотНерѓосувачки челик AISI 304
Регулирање на цревото за пареаСе активира пиштолот со зафат,со дигитален приказ на предниот панел
Вшмукувачка моќ на хидросмукалка19 kPa
Потрошувачка енергија на хидросмукалката1000 W
Вкупна потрошувачка на енергија3400 W
Напон230V AC / 50Hz
Капацитет на резервоар за вода2,2 l
Аларм за нивото на водатаВизуелни и звучни
Индикатор за притисокВизуелни
Капацитет на резервоар за отпад1.8 l
Вбризгување на топла вода + пареа312 g/min
Енергија на пумпата за вода48W 220 / 240V AC / 50Hz
Кабел за напојување7 m
Пумпа за топла вода - моќност48 W
Низок напон на рачката на пиштолот9 V
Нето тежина (само машина)14.5 kg
Димензии (ДxШxВ)530x400x400 mm
СертификатCE

За повеќе информации за машината слободно можете да се обратите со пишување порака подолу.