Inox Industrial 9000 e индустриска машина за чистење со пареа, која може да се користи во индустриски погони најчесто во производствени погони, каде што се произведува храна, лекови и се она што има потреба од темелно чистење и уништување на бактериите. Нејзината моќност од 10 800 вати и притисок од 10 бари е комбинација која резултира со квалитетно чистење на површините, со многу жешка пареа,а притоа штедејќи голема количина на вода. Машината оди заедно со хидросмукалка која автоматски ја собира нечистотијата која се собира во текот на чистењето. Исто така има 2 отвори за чистење со пареа за паралелно чистење со 2 дизни, кое заштедува време. За поефикасно чистење има опција за додавање на детергент, а исто така има и дигитален дисплеј којшто овозможува следење на притисокот, количината на вода и други опции поврзани со неа.

КарактеристикиВредност
БојаСива/челик
Производство на пареаКонтинуиран проток со автоматски систем за полнење
Температура на пареата во котелот180 °C
Време потребно за загревање4 min
Притисок10 bar
Потрошувачка на енергија во котелот9000 W
Волумен на котелот4 l
Пареа 1 отвор324 g/min
Пареа 2 отвор220 g/min
Материјал на котелотНерѓосувачки челик AISI 304
Вшмукувачка моќ на хидросмукалката32 kPa
Вкупна потрошувачка на енергија10 800 W
Моќност на надворешна хидросмукалка1800 W
Напон380V AC / 50Hz
Капацитет на резервоарот за антибигор1 l
Капацитет на резервоар за отпад21 l
Аларм за нивото на водатаВизуелни и звучни
Индикатор за притисокВизуелна
Капацитет на резервоар за детергент5 l
Ниво на аларм на резервоарот за детергент/на топла водаВизуелни и звучни
Детергент / Топла вода / Антибигор моќност на пумпа48W 220-240V AC/50Hz
Вбризгување на топла вода + пареа556 g/min
Детергент + пареа368 g/min
Подножје за надворешна хидросмукалкаШуко 230V 16A
Активирање на пареа/хидросмукалка/детергентНа предниот панел со инструкции на дигиталниот дисплеј
Активирање на детергент+топла водаНа предниот панел со индикација на дисплејот и копче на пиштолот
Детергенти / активација топла водаНа предниот панел со индикација на дисплејот и копче на пиштолот
Енергија на пумпата за вода110W 220-240V AC / 50Hz
Ниска тензија напон на рачката9V DC
Кабел за напојување7 m + приклучок од 380V 32A
Капацитет на резервоар за топла вода (како и резервоар на вода)8 l
Тежина на хидросмукалка7.5 kg
Нето тежина ( само машина )60 kg
Димензии (ДxШxВ)760x623x650 mm
Димензии (ДxШxВ) на хидросмукалката320x450x630 mm
СертификатСЕ

За повеќе информации за машината слободно можете да се обратите со пишување порака подолу.