Инокс 8000 e професионална машина за чистење со пареа која се произведува во Италија под брендот STEAM ITALY SLR, која може да се користи во повеќе области: хотели, кујни, болници, магацини, канцелариски простор итн. Нејзината моќност од 3500 вати и притисок од 10 бари е комбинација која резултира со квалитетно чистење на површините, со многу жешка пареа, а притоа штедејќи голема количина на вода. За поефикасно чистење има опција за додавање на детергент, а исто така има и дигитален дисплеј којшто овозможува следење на притисокот, количината на вода и други опции поврзани со неа.

Погодна за чистење во хотели ( чистење на душеци, тоалети, спа центри и други површини со мермер или плочки ), без употреба на хемиски средтва.

Чистење во ресторани ( кујни ) , каде што има потреба од темелно чистење на местата каде што се насобираат остатоци од храна, коишто привлекуваат бактерии и други микроорганизми. Жешката пареа ги уништува бактериите и до 99.9%, овозможувајќи чиста работна средина.

Чистење во болници и старечки домови ( чистење на душеци, подови и места каде има потреба од темелно чистење и уништување на бактериите.)

КарактеристикиВредност
Бојасива-челик
Производство на пареаконтинуиран проток со автоматски систем за полнење
Температура на пареата во котелот180
Време потребно за загревање(мин)4
Притисок (бар)10
Потрошувачка на енергија во котелот (W)3200
Волумен на котелот (ј)2
Пареа EV1 (гр / мин)73
Пареа EV2 (гр / мин)84
Пареа EV1+EV2 (гр / мин)100
Количина на вбризгување на детергент(cc / мин)10
Материјал на котелотнерѓосувачки челик AISI 304
Регулирање на цревото за пареаСе активира пиштолот со зафат,со дигитален приказ на предниот панел
Вкупна потрошувачка на енергија (W)3200
Напон230V AC / 50Hz
Капацитет на резервоар за отпад (ј)5
Аларм за нивото на водатавизуелни и звучни
Индикатор за притисоквизуелна
Капацитет на резервоар за детергент (l)3
Ниво на аларм на резервоарот за детергент / вризгување на топла водавизуелни и звучни
Вбризгување на топла вода + пареа (гр / мин)364
Активирање на детергентна копче од рачката
Пумпа за вода на енергија48W 220 / 240V AC / 50Hz
Ниска тензија напон на рачката9V DC
Кабел за напојување(м)7
Капацитет на резервоар за топла вода (како и резервоар на вода)(л)5
Детергенти / пумпа за топла вода -моќност48W 220-240V AC / 50Hz
Нето тежина (само машина) (кг)17
Димензии (ДxШxВ)320x400x320мм
СертификатCE

За повеќе информации за машината слободно можете да се обратите со пишување порака подолу.