SX 344

Mашината SX 44 е професионален екстрактор за темелно чистење на меки површини ( теписи, теписони, душеци, тапациран мебел). Благодарение на големата всмукувачка моќ и високиот притисок на пумпата, перфектна е за чистење на извалкани површини во хотели, детски градинки, станови, болници, седишта во возила, фотељи, душеци и сл.

Пере и суши на лице место каде што се постелани теписите. После 24 часа подлогата е потполно сува. Работи на принцип на екстракција на нечистотијата со вшприцање на вода со детергент под притисок во подлогата и во исто време нечистотијата ја смука во посебен резервоар така да не останува нечистотија на подлогата. Многу е едноставна за ракување, нема потрошен материјал кој се аби со експлоатација и не е потребен сервис и одржување без да покаже дефекти. Изработена е од квалитетен материјал која и овозможува долг век на експлоатација.

Можност за додавање на рачен адаптер за чистење на седишта во автомобили, мебел и сл површини кој не е вклучен во стандардната опрема и се додава опционално.

Напон 230V (монофазна)
Номинална сила 1500-1570W
Ширина на дизна за смукање 26см
Сад за чиста вода 14L
Сад за нечиста вода 14L
Мотор за вшмукување (вакуум) 1540W
Подигање на водата во висина 210см
Притисок на распрашување 3,5bar-4b
Количина на распрашување 1,5L/min
Протокот на воздух max 50L/s
Макс. вакуум 220mbar
Број на спреј дизни 1бр.
Рачен адаптер со дизна 1бр.
Црево и цевка за смукање 3,5m
Кабел за напојување-должина 10m
Тежина 12kg
Димензии во cm 30x42x53см