Inox Professional 7500

Inox Professional 7500 e професионална машина за чистење со пареа, која може да се користи во повеќе области: хотели, кујни, болници, магацински простори, канцеларии итн.

Нејзината моќност од 7500 вати и притисок од 9 бари е комбинација која резултира со квалитетночистење на површините, со многу жешка пареа,а притоа штедејќи голема количина на вода. Машината е комбинирана со хидросмукалка која автоматски ја собира нечистотијата која се собира во текот на чистењето. За поефикасно чистење има опција за додавање на детергент, а исто така има и дигитален дисплеј којшто овозможува следење на притисокот, количината на вода и други опции поврзани со неа.

Боја Cива/челик
Производство на пареа Kонтинуиран проток со автоматски систем за полнење
Температура на пареата во котелот 176 ° C
Време потребно за загревање 4 min
Притисок 9 bar
Потрошувачка на енергија во котелот 3200 W
Волумен на котелот 2 l
Пареа EV1 84 g/min
Количина на вбризбување на детергент 10 cc/min
Материјал на котелот Нерѓосувачки челик AISI 304
Регулирање на црево за пареа Активација на пиштолот, со дигитален приказ на предниот панел
Вшмукувачка моќ на хидросмукалка 23 kPa
Потрошувачка енергија на хидросмукалка 1200 W
Вкупна потрошувачка на енергија 3400 W
Моќност на надворешна хидросмукалка 1300 W
Напон 230V AC / 50Hz
Капацитет на резервоар за отпад 15 ј
Аларм за нивото на водата Визуелни и звучни
Индикатор за притисок Визуелна
Капацитет на резервоар за детергент 3 l
Ниво на аларм за резервоарот за детергент/топла вода Визуелни и звучни
Вбризгување на топла вода + пареа 364 g/min
Подножје за надворешна хидросмукалка Шуко 230V 16A
Активирање на детергент На копче од рачката
Активирање на детергент/топла вода Активација на пиштолот, со дигитален приказ на предниот панел
Енергија на пумпата за вода 48W 220 / 240V AC / 50Hz
Ниска тензија на напон на рачката 9V DC
Кабел за напојување-должина 7 m
Капацитет на резервоар за топла/ладна вода 5 l
Моќност на пумпа за топла вода/детергенти 48W 220-240V AC / 50Hz
Тежина на хидросмукалка 6.5 kg
Нето тежина ( само машина ) 25 kg
Димензии (WxDxH) 665x420x520 mm
Димензии на хидросмукалка 320x320x500 mm
Сертификат CE