XSTEAM

Inox Industrial 9000 e индустриска машина за чистење со пареа, која може да се користи во индустриски погони најчесто во производствени погони, каде што се произведува храна, лекови и се она што има потреба од темелно чистење и уништување на бактериите. Нејзината моќност од 10 800 вати и притисок од 10 бари е комбинација која резултира со квалитетно чистење на површините, со многу жешка пареа,а притоа штедејќи голема количина на вода. Машината оди заедно со хидросмукалка која автоматски ја собира нечистотијата која се собира во текот на чистењето. Исто така има 2 отвори за чистење со пареа за паралелно чистење со 2 дизни, кое заштедува време. За поефикасно чистење има опција за додавање на детергент, а исто така има и дигитален дисплеј којшто овозможува следење на притисокот, количината на вода и други опции поврзани со неа.

Боја Cива/челик
Производство на пареа Kонтинуиран проток со автоматски систем за полнење
Температура на пареата во котелот 180 °C
Време потребно за загревање 4 min
Притисок 10 bar
Потрошувачка на енергија во котелот 9000 W
Волумен на котелот 4 l
Пареа 1 отвор 324 g/min
Пареа 2 отвор 220 g/min
Материјал на котелот Нерѓосувачки челик AISI 304
Вшмукувачка моќ на хидросмукалка 32 kPa
Вкупна потрошувачка на енергија 10 800 W
Моќност на надворешна хидросмукалка 1800 W
Напон 380V AC / 50Hz
Капацитет на резервоарот за антибигор 1 l
Капацитет на резервоар за отпад 21 l
Аларм за нивото на водата Визуелни и звучни
Индикатор за притисок Визуелна
Капацитет на резервоар за детергент 5 l
Ниво на аларм за резервоарот за детергент/топла вода Визуелни и звучни
Детергент / Топла вода / Антибигор моќност на пумпа 48W 220-240V AC/50Hz
Вбризгување на топла вода + пареа 556 g/min
Детергент + пареа 368 g/min
Подножје за надворешна хидросмукалка Шуко 230V 16A
Активирање на детергент/топла вода На предниот панел со индикација на дисплејот и копче на пиштолот
Енергија на пумпата за вода 110W 220-240V AC / 50Hz
Ниска тензија на напон на рачката 9V DC
Кабел за напојување-должина 7 m + приклучок од 380V 32A
Капацитет на резервоар за топла/ладна вода 8 l
Тежина на хидросмукалка 7.5 kg
Нето тежина ( само машина ) 60 kg
Димензии (WxDxH) 760x623x650 mm
Димензии на хидросмукалка 320x450x630 mm
Сертификат CE