Inox 8000

Инокс 8000 e професионална машина за чистење со пареа која се произведува во Италија под брендот STEAM ITALY SLR, која може да се користи во повеќе области: хотели, кујни, болници, магацини, канцелариски простор итн. Нејзината моќност од 3500 вати и притисок од 10 бари е комбинација која резултира со квалитетно чистење на површините, со многу жешка пареа, а притоа штедејќи голема количина на вода. За поефикасно чистење има опција за додавање на детергент, а исто така има и дигитален дисплеј којшто овозможува следење на притисокот, количината на вода и други опции поврзани со неа.

Боја Cива/челик
Производство на пареа Kонтинуиран проток со автоматски систем за полнење
Температура на пареата во котелот 180 °C
Време потребно за загревање 4 min
Притисок 10 bar
Потрошувачка на енергија во котелот 3200 W
Волумен на котелот 2 l
Пареа EV1 (гр / мин) 73
Пареа EV2 (гр / мин) 84
Пареа EV1+EV2 (гр / мин) 100
Количина на вбризбување на детергент 10 cc/min
Материјал на котелот Нерѓосувачки челик AISI 304
Регулирање на црево за пареа Се активира пиштолот со зафат,со дигитален приказ на предниот панел
Вкупна потрошувачка на енергија 3200 W
Напон 230V AC / 50Hz
Капацитет на резервоар за отпад 5 ј
Аларм за нивото на водата Визуелни и звучни
Индикатор за притисок Визуелна
Капацитет на резервоар за детергент 3 l
Ниво на аларм за резервоарот за детергент/топла вода Визуелни и звучни
Вбризгување на топла вода + пареа 364 g/min
Активирање на детергент На копче од рачката
Пумпа за вода на енергија 48W 220 / 240V AC / 50Hz
Ниска тензија на напон на рачката 9V DC
Кабел за напојување-должина 7 m
Капацитет на резервоар за топла/ладна вода 5 l
Детергенти / пумпа за топла вода -моќност 48W 220-240V AC / 50Hz
Нето тежина ( само машина ) 17 kg
Димензии (WxDxH) 320x400x320мм
Сертификат CE