Професионална машина за перење на теписи и тапациран мебел со екстракција

Mашината SX 44 е професионален екстрактор за темелно чистење на меки површини ( теписи, теписони, душеци, тапациран мебел).  Благодарение на големата всмукувачка  моќ и високиот притисок на пумпата, перфектна е за чистење на извалкани површини во хотели, детски градинки, станови,  болници, седишта во возила, фотељи,  душеци и сл. …

Пере и суши на лице место каде што се постелани теписите. После 24 часа подлогата е потполно сува. Работи на принцип на екстракција на нечистотијата со вшприцање на вода со детергент под притисок во подлогата и во исто време нечистотијата ја смука во посебен резервоар така да не останува нечистотија на подлогата.

Многу е едноставна за ракување, нема потрошен материјал кој се аби со експлоатација и не е потребен сервис и одржување без да покаже дефекти.

Изработена е од квалитетен материјал која и овозможува долг век на експлоатација.

Можност за додавање на рачен адаптер за чистење на седишта во автомобили, мебел и сл површини кој не е вклучен во стандардната опрема и се додава опционално.

sx44
Опционален рачен адаптер за eкстракција
Опционален рачен адаптер за eкстракција
Види брошура
ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ :
Напон230V (монофазна)
Номинална сила1500-1570W
Ширина на дизна за смукање26см
Сад за чиста вода14L
Висина на смукање14L
Мотор за вшмукување (вакуум)1540W
Подигање на водата во висина210см
Притисок на распрашување3,5bar-4b
Количина на распрашување1,5L/min
Макс. проток на воздух50L/s
Макс. вакуум220mbar
Број на спреј дизни1бр.
Рачен адаптер со дизна 1бр.
Црево и цевка за смукање3,5m
Должина на кабелот10m
Тежина12kg
Димензии30x42x53см

За повеќе информации за машината слободно можете да се обратите со пишување порака подолу.