tanin

TANIN

Концентрирано течно високо алкално  средство за рачно и машинско чистење на многу мрсни нечистотии од масти и масла.

Пакување : 10 литри
Дозирање : 2-10 % по потреба и до 50% и повеќе
Намена :  За сите површини, садови, опрема, инвентар отпорни на вода и одмастувач, во погони за храна, кујни и сл.

Logo_tana_professional_R_RZ_300px
isr-700

ISR 700

Концентрирано, високо алкално, пенливо, течно хемиско средство ( детергент), за чистење на мрсни  нечистотии од животински, растителни и минерални масти и масла.

Пакување : туба од 20 литри
Дозирање : секојдневно чистење =3-5 %, за појаки мрснотии со поголема концентрација
Намена : за чистење на мрсни нечистотии во прехрамбена индустрија, метална, и сл.
Ги оштетува лесните и обоените метали (алуминиум, бакар.)
Мермер,  гранит и се друго што е осетливо на хлор и алкалии.
Висока концентрација на површинско – активни материи во комбинацијата со јаки алкалии (сода)  го прави најмоќен чистач во својата група. Делува дезинфекционо поради содржината на хлор.
Извонреден е за употреба во уреди со висок и низок притисок.

Logo_tana_professional_R_RZ_300px
slr-600

SLR 600

Концентрирано, многу кисело, пенливо, течно хемиско средство( детергент), за чистење на масни наслаги и секаков вид на бигор, каменец, сапун, наслојќи од р`ѓа и сл.

Пакување :  туба од 15 литра
Дозирање : секојдневно чистење =3 – 5 %, за појаки наслаги со поголема концентрација
Намена : За чистење материјали кои во голема мера се отпорни на киселина, на пр. плочки, работни површини, вградени елементи и опрема во кантини погони за преработка на храна, магацини итн. Исто така, идеален е за тоалети и за простории за туширање. Извонреден е за употреба во уреди со висок притисок.        

Logo_tana_professional_R_RZ_300px
fla710

FLA 710

Концентрирано, високо алкално, непенливо, течно средство.Лесно растворува нечистотии од масти, масла, смоли, јагленосани остатови. Не ги оштетува лесните, обоените и осетливи метали.

Пакување : туба од 10 литра
Дозирање : секојдневно чистење =3 – 10 %.
Намена : за чистење на нечистотии од растителни, животински, минерални масти, масла и сл. Погоден е и за машини за чистење на подови.

Logo_tana_professional_R_RZ_300px