KRANZLE-quadro 1000 TSТ е машина за перење со ладна вода под висок притисок која е трофазна, на 4 тркала(quadro) со котур за црево. Оваа машина е најсилна и најиздржлива во оваа категорија на машини.

  • Наменет е за перење на секаков вид на површини, подлоги, опрема , машини, возила, производни погони, и се друго што треба да се чисти со вода и висок притисок.
  • Со додатна опрема „црево за перење на цевки“ ефикасно врши перење на цевководи и канализација.
  • Со„поден перач “ како додаток може да се перат сите подови без никакво прскање на вода на страна  и на тој начин се заштитуват електрични инсталации, мотори кои се ниско монтирани.
  • Мобилна е, и не е зависна од еден извор на напојување со вода.
  • Економична е, издржлива и едноставна за ракување. Има можност за  проток на топла  вода до 60 степени целзиусови од додатен извор на затоплување (соларна енергија, котлара или бојлер).
  • Гаранција 12 месеци на фабрички дефекти и недостатоци, без потрошен материјал и делови.
  • Обезбеден сервис и оригинални резервни делови.
kranzle_quadro_1000_tst
ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ :
Работен притисок30-220бари
Макс. дозв. надпритисок250 бари
Довод на вода16 л/мин.
Довод на топла водамакс.60°С
Резервоар за вода16лит.
Висина на смукање2,5м
Големина на дизната055
Дизна за плоснат млаз2505
Обрти на мотор1400 о/мин.,
Приклучон за струја400V, 12 А,50 Hz
Влезна силаP1:7,5kW
Излезна силаP2:5,5kW
Тежина89 кг
Димензии (mm)770 x 579 x 990
Тотал стопда
Сигурносно исклучувањеда
Котур за цревотода
Црево за висок притисок.( NP6)20м
Пиштол со сигур. исклучда
Копје со турбодизнада
Копје за дизна со плоснат млазда