Нова машина, нова структурална конфигурација за нов начин на работа: уникатен и иновативен концепт кој ги комбинира предностите на цврстата рамка со артикулираната шасија во победничката комбинација: PIXY 45T “GRANDHORSE”. Се испорачува со погон на четири тркала и осцилирачка задна оска што овозможува тесен радиус на вртење, но многу високи нивоа на стабилност и безбедност. Хидростатскиот серво-управувачки систем, артикулираната рамка, заедно со четирите управувачки тркала, секоја со погон на независен мотор со тркала, му овозможува на операторот, и покрај големината и тежината на машината, да го одржува одржувањето на возењето на машината секогаш под контрола на едноставен и сигурен начин, благодарение на апсолутната стабилност на насоката на возилото.

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ :
МоторIsuzu
ГоривоДизел
Излезна моќност / цилиндри38 Hp (28 kW) - 3
Систем за ладењеТечност
Филтер за воздухСув воздушен филтер
Капацитет на резервоар за гориво20 литри
ПреносХидростатички
Макс. Брзина на возење16 km/h
Мах.висина на подигање со телескопски крак3300
Стандардни тркалаPR10 10/16,5
Големина (W x L x h) mm.1350 x 2520 x 2200
Мах.тежина на подигање1950