Големо внимание на деталите, сигурноста и техничките решенија кои ги надминуваат сите компромиси, совршени оперативни способности, сите “спакувани” во една машина! Ова го води PIXY 41 “WORKHORSE” на врвот на својата категорија, бидејќи може да ги возбуди и задоволи во исто време најсложените професионални корисници во секое работно поле: од земјоделството и сточарството, до малите градби и конструкции, до земјени работи, уредување и градинарство, до одржување на општината.Со низок центар на гравитација, артикулираната рамка за лесен маневар со низок радиус на вртење, самоизрамнување со двоцилиндричен систем, два независни радијатори за ладење со масло и вода, достигнавме голема сигурност на машината, со совршена фузија меѓу врвните перформанси, безбедно маневрирање и удобност при возење.

ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ :
МоторIsuzu
ГоривоДизел
Излезна моќност / цилиндри38 Hp (28 kW) - 3
Систем за ладењеТечност
ПреносХидростатички
Макс. Брзина на возење16 km/h
Мах.висина на подигање со телескопски крак2777
Стандардни тркала26×12.00 -12
Големина (W x L x h) mm.1200 x 2454 x 2100
Мах.тежина на подигање1260